200

The BIG day!! Min prins fyller 6 år i dag!!! (kungen fyller åxå år, grattis!! )
Grattis Rasmus på din stora dag!

Vissa hade väntat ett tag på morgon och såg ut så här när vi kom in och sjöng :)


Pigg som en mört!

Stolt över att visa upp hur många år han fyller i dag :)

Bästa presenten två pokemon tidningar :)

Det blir stor kalas på SÖNDAG!!!

Nu ska jag till frissan och ta bort riskkvasten från huvudet :)

// M


199

 I morgon är det en STOR dag igen :) Min underbara pojke bli 6 år!! Så stor så snabbt, uj vart tog tiden vägen. Snart är sommaren här och efter den så börjar han SKOLAN!!
Han sover snart så då ska jag slå in hans paket, lite kläder och pokemon saker. Och det bästa av allt är att hans pokemonduk och servetter han komma så det får användas på söndag. Det var världens snabbaste leverans :)
Sidan heter:
www.kalaspinglan.se Super när man är ute i sista stund som vi såklart alltid är...

Tog en paus i skrivandet för min käre vän kom ner en sväng för en pratstund, nu ska jag hänga tvätt och sen slå in paket :)

// M


198

Grattis min prinsessa som fyller 4 år i dag :) Dagen har varit låååång och jag har inte hunnit till datorn på hela dagen så det får bli nu. Började 6.30 i morse, men vi sjöng för damen innan jag skulle i väg.

En väldigt trött tjej som vi grattade..


Visar att det är 4 år som hon fyller i dag.

Öppna paket, ett spel med bokstäver :)


Senare fick hon mera presenter. Testar nya cykeln som hon fick av Farfar, Farmor, Lennart, Sofia och Fammo Berit. Mycket NÖJD tjej!! Wilma tackar så mycke!!

Rasmus GLAD, han har just fått lego star wars till ps2 av farmor Berit.

Baka lite tårta :)


Tårtan färdig, TEMA Fiffi :)



Fiffi dukningen färdig.

Super söta servetter :)

Var är alla gäster??

Äntligen kommer alla, Massor med super fina presenter fick hon.


Fika tajm, först sång och blåsa ut de 4 ljusen :)

Pratar med Mommo, moffa sjöng även lika vackert som alltid!

Så var det dags för lite fiskdamm.

Lite bus och lek med kompisarna.



Tusen tack till alla som kom och otroligt fina presenter tackar Wilma för :) Här testar Wilma en av presenterna ( som hon fick av våra vänner en trappa upp ) innan det är dags för att sooova. Finns massor med fina bilder, fick 43 stycken av Tessan. Tack snälla för att du åkte hem och hämtade kameran och för att Rasmus fick låna en dosa så han kunde spela sitt nya spel. Du är TOPPEN min vän ♥

Men nu måste jag sova för jag är helt SLUT, måste ladda inför nästa kalas som äger rum på Söndag. Då ses vi igen alla goa vänner :)

// M


197

I dag är det sista dagen som 3-åring, i morgon fyller min tjej 4 år!!!



Det blir upp och hoppa med tuppen för jag börjar 06.30 och det ska sjungas före jag far :) Sen blir det kalas med 15 barn och en massa vuxna, det blir skoj!!

// M

196

Sorry, har inte haft lust att skriva på fleeera dagar... Har inte hänt nått speciellt, inte för att det gjort det i dag heller, hahaha!! Det vanliga på lördag, lördagsGODIS!! Det är lördagens största händelse hos oss iaf :) Vi laddar för födelsedagar, Wilma fyller 4 år på Måndag och Rasmus fyller 6 år på valborgsmässoafton! Oj, så stor dom blivit.. Mina underbara barn :) Slänger in lite kort på dom som jag tog i dag, mest bara en massa flamskort, men dom är såå fiiina!

Dom ser helt galna ut, hahaha!! Ja å kameran e kass, men på kalasen så hoppas jag få mig lite fiiina bilder! För då Tessan får du ta med din superkamera och agera fotograf. Kanske man kan lyckas få till ett bra kort med alla tre barnen :) Klippte till Rasmus hår lite i kväll, han var INTE nöjd kan jag säga men det såg inte klokt ut vid öronen så mammafrisör fick ta till saxen. Det får duga ett tag :)

// M


195

Grattis min kära mamma som fyller år i dag!!

Grattis min kära kusin som åxå fyller år i dag!!

Hurra hurra hurra hurra för er båda!! Vi tog beslutet at inte åka till kusin i dag med tanke på att det finns en liten en i magen där och jag har varit utsatt för en massa magsjuka på jobbet :S Så man vet aldrig om man är smittad ännu eftersom att det bara gått nån dag. Så vi valde att stanna hemma å avvakta, vi får fira kusin en annan dag :) Hoppas det funkar det åxå!!!

//M


194

Söndag morgon, det har snöat i natt. Tur bara lite så det håller på att tina bort nu :)

Så här söta var tjejerna i går.

Sångerna hade dom hittat på själva :) Eller kan ha varit mest Nellie, hehehehe! Söta var dom iaf, man skulle haft en videokamera istället..

Kaffe, ja tack!

// M


193

Tand nummer ÅTTA har valt att trilla ut :)



Där nere yttligare en glugg, gick fort med tanke på att han upptäckte den lösa tanden igår. Och i kväll vid tandborstningen föll den bara ut.

Det som gäller just nu är cykla cykla :) Rasmus har ÄNTLIGEN lärt sig att utan stödhjul, han kunde förra sommaren med lite hjälp men sen gav han upp och ville inte cykla nått mer på hela sommren. Så nu var det som att börja om igen. Jag höll på att ge upp och sätta dig stödhjulen igen för Rasmus har INGET tålamod alls och gav upp hela tiden. Men det gick, mamma fick bita i hop och vara pedagogisk ( tror jag tog rekord i det )  så då gick det till slut. Så nu är vi båda väldigt stolta!!

Annars så leker jag mest mamma, pappa, barn med Wilma. Börjar smått tröttna på det så i dag försökte jag mig på att byta lek men det gick INTE. Men vi gick på bio så då fick jag sitta vid tv:n en stund, hahahaha!! Sen åkte vi ut till obbola så fick Wilma leka lite med Nellie, dom var så söta som hade sång uppvisning för oss. Tessan tog kort så jag hoppas hon skickar dom till mig :)

Nu soffläge med godispåse! ( man får äta det ibland )

// M


192

Tisdag i dag, två dagar kvar av veckan :)

Det är VÅR ute och man blir så glaaad då, jag och Eva har varit på en lång promenad i kväll och det var vindstilla och varmt :) Finns väl bara en nackdel med våren, det är dessa smutsiga, blöta och stinkande galonkläder :S Bläää, men det är bara och bita i hop och tvätta tvätta tvätta... Lite surt var det åxå att det redan var ett hål i Wilmas NYA galonbyxor, måste ha fastnat nånstans. Tur det var pyttelitet och långt ner på benet :) Galonbyxor och galonvantar är en förbrukningsvara och håller inte i flera år. Max två terminer och då ska man ha TUR! Så är det att ha barn, man måste köpa nytt och se över det dom har ofta :) Det kan se helt ut men tittar man närmare så kan det var nött och då funkar det inte alls.

Såja, en kurs i galonkläder :)

Glömde det allra viktigaste i min kurs, man MÅSTE dra ut fodret i galonvantarna när man kommer in! Annars torkar dom ALDRIG. Det går inte att lägga in ett par i torkskåpet utan att vända dom ut och in eller dra ut fodret. Är detta inte gjort så är dom inte ett dugg torra och stinker utav bara den :S

Nu var jag klar :)

// M





191

Så var helgen slut.. Jag borde verkligen sova just nu för jag är dööötrött, grannen hade för sig nått i natt som höll mig vaken :S

I dag har jag och Tessan tillbringat hela dagen inne medans det har varit världens kanon väder ute, det känns lite sur MEN vi sålde en massa på loppis och fick in en slant i stället :) Helt klart värt!!!

Tillbaka till det där roliga som hände som jag lovade att visa på kort, min kära sambo var inte så sugen på det så jag lägger inte in nått kort på det. Men han satt iaf i våran dator stol när den plötsligt gick av, hahaha! Han såg bra rolig ut där han satt på golvet :) Men ett kort hade varit liiite kul!

Men jag kan äntligen berätta att Rasmus tand fallit ut, vi har kämpat med att få ut.. Till slut tappade han hoppet om att den skulle lossna och sa att den får sitta där tills den trillar ut av sig själv. Och i går gjorde den det :)



Där ser man tanden uppe när den fortfarande är kvar.



Borta, men det märkliga är att det syns inte idag vart den tanden satt, det där tomrummet som man ser på bilden ser man inte nu. Den stora nya tanden brevid har som brett ut sig på platsen där den andra satt. Väldigt märkligt må jag säga:) Ja alltså tomrummet till vänster på bilden, till höger värkar det aldrig komma non ny tand, det är snart 1 1/2 år sen han tappade den tanden.
Nu blev det väldigt långtråkigt tandsnack.. Men mormor och morfar tycker det är intressant iaf :) :) Visst?!

Nu soova!

// M

190

Fredag :) Sitter och ser på Talang med Emilia och Felicia, har ett extra barn i natt :) Emilia sov där i natt och nu sover Felicia här, dom har så roligt tillsammans. Och så enkelt när dom bara bor en våning upp, lite spring upp å ner i bland men det får man tåla :)

Rasmus och Wilma har varit feberfria hela dagen, lite ont i halsen har Rasmus fortfarande men jag hoppas det går över snart. Så i dag har vi varit ute och plaskat i det blöta, barnen har inte varit ute på flera dagar så det var skönt för dom att få lite luft.

Det var väl allt som hänt i dag! Eller det hände en kul sak med våran datorstol, har det dokumenterat! Ska bara övertala min sambo att jag får visa er (det såg ännu roligare ut live) vad som hände.

Nu ska jag se lite på talang, hörs!

// M


189

Sjukstugan fortsätter.. I natt kom Rasmus vid 00.30 och då var han kokhet, fick i  han alvedon men efter ett tag så kom det upp och MYCKE mer :S Så idag har båda varit febriga.. Wilma uppe i 39,7 efter middagen.. Mina små gullungar, man tycker så synd om dom. Men emellanåt så är det lite mer fart på dom iaf, får se hur natten blir. Man är redo med hinken iaf...

Lugn dag på jobbet, bara 7 st barn hade vi idag och jag gick tidigt :) Bara jobb i morrn se är det helg igen, hoppas på att barnen är friska tills dess och att Emilia klarar sig åxå. Hon tog fram cykeln i dag, minns själv hur kul det var när man äntligen fick cykla :) Tur det är kompisar hemma på lovet, så hon har nått att göra nu när det inte händer så mycke här hemma :)

Nu ska jag fortsätta se på efterlyst.

// M


188

Jahapp, då var det sjukdomstider igen då... Wilma har inte varit sig lik på förmiddagen, så där typiskt påvägattblisjukgnällig har hon varit. Och mycke riktigt, när hon säger att hon har ont i huvudet så har hon ju såklart feber.. Lillstackarns sover nu, hade 38,7 så jag gav alvedon och så somnade hon. Hinken står redo, eftersom att förr eller senare kommer det upp när hon har feber :S Inte så trevligt...

Annars så har vi inte gjort många knop i dag.. Ingen sol såklart, men i morrn när jag ska jobba så kommer den :) Såg att det skulle bli varmt nästa vecka, mellan 9-14 plusgrader, TJOHOO!! Ja vi ska väl inte jubla än , det återstår att se om det verkligen blir så. Men det vore underbart så försvinner snön :)

Tanden sitter ännu kvar... efter våra två försök så har han INGEN lust att försöka någon fler gång.. det förstår jag ju såklart, men nu sitter den sååå liiiite fast. Hoppas modet kommer tillbaka så vi får ut den :)

// M

187

Ingen sol blev det i dag :( I morgon är min sista lediga dag så jag hoppas hoppas hoppas på SOL  så vi kan göra nått mys ute tillsammans :)

Äntligen är Emilia tillbaka, känns som att hon var hos mamma längre än vanligt, fast hon inte var det. Kanske är för att man varit ledig och har hela dagarna till att göra vad man vill.. Tiden går väl saktare eller nått.. De små överlyckliga över att storasyster är hos oss igen. Familjen komplett :) Man skulle bara fått vara ledig hela veckan med familjen. Men jag har kort dag på onsdag sen jobba bara torsdag och sen är det visst helg igen :) :)

Nu ska jag fortsätta se på Johan Falk, super bra filmer tycker jag :)

// M


186

Nu är det borta, men hur jag än försökte så fick jag det inte litet igen. Och jag orkade inte börja om..

Man blev ju yr av att läsa den där gigantiska texten :S

Jaja, så kan det gå, haha!!

// M


185

Ja jag vet inte, men så här blev det, å jag får inte till det :S Får klura på det, men stort å fint, hahahaha!!!

Huvva, jag är fortfarande mätt sen middagen hos min farmor :S Jag menar vi åt kl 16.00, det är över 5 timmar sedan... Det är då man inser att man åt FÖR mycket :S Men gott var det, det var bara en massa som jag gillar. Gravad lax, ägghalvor med räkor, sill, potatis, bröd ost, kycklingklubbor mm. Så ja man åt ju en massa :) Så det är bara att gilla läget som är fortfarande MÄTT!

Vi hann ut en sväng i solen i dag, dock bara en stund för Wilma skulle tjurigt klampa ner i djupsnön ( jag sa att du kommer fastna med stövlarna ) medans jag höll på att att skotta en stig som vi kunde gå på. Så det slutade med att jag fick ta mig ut till henne för att få upp henne och då var ju hon blöt och jag hade en massa SNÖ i mina skor. Så båda var kalla så det sved innan vi fick av oss allt blött :S

Hade projekt " dra ut tand " innan Rasmus skulle lägga sig, det brukar gå hur bra som helst. Vi har ju fått ut 6 tänder tidigare utan problem, denna gång gick det inte lika bra så tanden sitter kvar och gör ont i stället... typiskt.. Hoppas på att vi får ut den i morgon i stället, det borde gå eftersom att nu är den väldigt lös :)

// M


184

Solen är på väg ser det ut som :) För det är det här jag längtar efter att få göra med barnen, det är mysigast när solen skiner!!

Det här var i bräntebacken för 2 veckor sedan, det var åkning och grillning :)

// M

 


183

Ja var den där gula fina saken som jag önskade idag??



Ja just den menade jag, den syns INTE till i dag heller.... Även denna dag blir grå och trist... Men vi får ta oss en sväng ut iaf, barnen bryr sig ju inte om det är sol eller inte skulle jag tro :)

Rasmus var som vanligt vaken 06.10, tur han klarar sig en stund själv vid tv:n, iaf tills Johan kommer hem vid sju och jag ändå måste kliva upp :) Skönt att man är ledig några dagar till, jobbar ju sen bara onsdag och torsdag och sen ledig igen!!

Nu ska jag dricka mitt kaffe.

// M

182

I dag är det ingen vanlig dag för det är Tessans födelsedag, hurra hurra hurra!!!


Vi har varit på kalas i dag och fått i oss en massa GOTTA!! Så jag fick ÅNGEST i kväll och tog en riktigt SNABB promenad på 40 min. Sjöblöt i svett när jag kom hem, men jag kan lova att nu känns det mycke bättre :)

Stör mig fortfarande på att solen vägrar komma fram... inte alls kul att vara ute i gråväder... Men hoppet lever kvar, så i morgon önskar jag sol TACK!!!

På tal om sol, solsidan måste vara den roligaste serie som någonsin gjort. Ove är iaf BÄST!!! Hahaha!!! Jag brukar inte ens gilla komedi, men det här får till och med mig att skratta i mängder :)

Vad ska man göra resten av kvällen? Johan har farit på jobbet, barnen sover och jag sitter och ser körslaget... det blir nog inte mer spännande än så skulle jag tro.

// M

181

07.00 vaknade jag av att det var full äggjakt här hemma. Yrvaken hann jag ta två kort :)

 



När dom hittade sin " skatt "

Rädslan för påskharen var som bortblåst som tur var. Just nu sitter båda och mumsar godis. Men har så klart ätit frukost, det blev kokta ägg till eftersom att båda fick en äggkopp av påskharen :)

 



Både ägg och macka försvann fort ner i magen. Undrar varför?? Nu ska jag njuta av mitt kaffe och fundera på varför vädret är som det är... MORR!!

// M

 


180

Hela påskhare grejen blev inte så lyckad... Det har pratats hela dagen om denna hare som kommer på natten och lämnar påskägg. Men när båda låg nerbäddade i sängen så blir Wilma plötsligt LIVRÄDD för påsk haren :S Hon ville stänga dörren ( annars brukar man aldrig få stänga den ) så att haren inte skulle komma in där hon låg och sov... Hon undrade om haren tittade åt alla håll när han kom in osv.. Då började det göra ont i mamma hjärtat, så jag frågade om dom trodde att den fanns på riktigt, JOOOO svarade båda.
Jag hade en plan på att vi kunde komma fram till att den var påhittad och bara fanns i sagorna..

Det slutade med att jag sa att påskharen lämnar ägget UTANFÖR ytterdörren och Wilma var som nöjd :) Nä men då kommer ju Rasmus på att det kan komma tjuvar och TA äggen... jises tänkte jag vart ska det här sluta :S Men jag sa att jag tar in dom på en gång. Då var båda nöjda och somnade :)



Mina älsklingar ♥

// M


179

LÅNGFREDAG i dag, och den känns verkligen låååång... Vädret är uselt, jag som trodde jag skulle få njuta av en massa soool i påsk.. Och i protest har vi varit inne hela dagen. Men i kväll ska jag och Eva ut och traska, vi har varit USEL på det de senaste veckorna. Tur att vågen stått stilla iaf :)

Barnen väntar spänt på påskharen som ska komma i natt.

Wilma och Rasmus hade ett samtal i förrgår om påskharen.

Wilma: Hur kommer påskharen in till oss?

Rasmus: Han har nycklar till alla hus.

Wilma ( tittar länge på sina händer ) : Men han har ju inga händer som vi , hur gör han då?

Rasmus hade som inget bra svar på det men han sa bara att han kommer in på nått sätt. Men det är så roligt med deras funderingar, hehehe!! Ska bli kul att se i morgon när dom har skattjakt och letar sina ägg :)

// M


178

Ja inte vet jag varför jag helt glömde bort i morse att klä ut mina små sötisar till påskkärringar :S Jaja så kan det gå ibland...

Nu är det ledigt i 5 dagar, det ska bli sååå skönt. Det var super lugnt på jobbet, vi hade 3 barn. Jag hann göra en massa i fotoalbumen. Det hinner man aldrig annars för det är inte direkt prio ett.

I dag blev det tacos till middag, OVANLIGT?? Nä, hahaha, vi käkar typ tacos en gång i veckan :) Jag är inte så för det där med påskmat, det är ju som julbord och det räcker för mig endast till jul. Så det blir då inget sånt här hemma iaf..

Sitter och ser på Fiffi och blomsterfröna, gulligt barnprogram :)





// M
















RSS 2.0