skyltsöndag

Så var det 1:a advent, vädret är ju inte det bästa för att gå ner till torget på skyltsöndag men men...
Det blir nog skoj för barnen i af :)
I går var vi på kalas hos jonna som fyller 4 år idag. GRATTIS JONNA 4 ÅR!!!!
Barnen röjde runt så dom blev svettiga :)

Lördagens samtal mellan wilma och Rasmus
Wilma: mm Pepparkaka.
Rasmus: Nähä wilma, saltkaka är det.
Wilma: Nähä pepparkaka.
Mamma: Det är sockerkaka ni äter :)

// M

Flytta hemifrån

Ett pappa-wilma samtal idag.

Pappa: Vart ska du flytta då wilma?
Wilma : Till Lilian
Pappa : Men då kommer vi ju att sakna dig.
Wilma : Ni ha ju Rasmus och Emilia.
Pappa : Har du packat då?
Wilma : Näe, göra det hemma.
Pappa : Men vi kommer ju att sakna dig jätte mycke.
Wilma : Jag komma hem halv nio.
Söta unge som ska flytta hem till sin fröken på förskolan :)

Nu e det HELG :)

// M


mera snö...

En lägenhet skulle sitta fint, då behöver man inte skotta :)

Jobbat lång dag i dag 07.00-16.30, måste minnsan väcka barnen varje morgon. Det är ju positivt inför helgen för då får man kanske lite sovmorgon :)
Johan jobbar tills på fredag morgon, sen har vi helgen tillsammans med barnen. Då blir det kalas och skyltsöndag, ja å så ska vi ju göra advent fint på fredag :)

Rasmus tand vägrar att trilla ut, mamma börjar ju känna sig otålig, hehe :) Tänk vad söt han blir med gluggen.

Syskonbilderna kom idag, blev rätt okej :) Rasmus såg lite för tuff ut och så tyckte jag att han var så långt upp på bilden.
Och så kom emilias bilder hon blev såååå FIN :) Synd att man inte har en scanner så kunde man sätta in dom här :)
Skulle bara haft ett på alla tre, det har vi inte lyckats få till ännu. Får ta nästa gång det är nån fotograf på maxi å hoppas på att emilia är hos oss då :)

// M

tomtenissar


snö snö snö

Nu var helt plötsligt full vinter :) jisses vad det har snöat. I går skottade vi 3 gånger å det första jag gjorde när jag klev upp var att skotta å då hann jag ändå till jobbet kl 06.15 BRA GJORT MARIA!!!!

Barnen sov hos farmor i lördags å det gick bara bra, dom var snälla å sov till kl 07.00 denna gång :) Sist vaknade den första kl 04.00 å sen hade det bara rullat på så var alla vakna :S Så jag var lite orolig att dom skulle göra en repris :S
Vi hade trevligt på personalfesten, det var kul att MÅNGA ( gammal som ung ) höll i gång länge :) Dock en smula " trött " dagen efter hahahaha :)

Är trött så slut så jag minns fasikens inte vad vi gjort dom här dagarna, måste bli bättre på att skriva varje dag...
Barnen längtar iaf efter julen så på fredag blir det att ta fram lite julsaker så vi får det mysigt till advent :)
Nä nu måste jag läsa på lite inför jobbet i morrn så jag vet vad jag surrar om när jag ska ha utvecklingssamtal med lite föräldrar :)
Tjing!
// M

sovmorgon :)

Ett under har skett!!!!
Mina barn sov till 07.00 i morse, det kan jag kalla sovmorgon :) Annars brukar dom vakna runt 05.30 :S Så fortsätt med detta mina älsklingar :)
Snöar lite lite just nu, hoppas på mer snö eller kanske inte när jag ska köra svärmors bil hem från vännäsby :S Vi har ju automat så man blir VÄLDIGT van vid det så jag är ju helkass när jag ska köra andra bilar.... får ta det lungt :)

Nu blir det lite röjning här hemma!
// M


Hemma

Har nästan just kommit hem från vännäsby, tog en trip dit å firade johans lillasyster som fyllt 10 år :) STORA damen är hon alltså. Tiden går så fort. La alla barnen på en kvart så dom är pigga i morgon när dom ska till vännäsby igen å sova där en natt, för jag å johan ska på personalfest :) Det ska bli trevligt :)

Veckan har varit helt okej, fast vi haft vikarie. Har rullat på bra.
Men det är ändå underbart att vara ledig på fredagar, fast nu funderar jag på att jag vill jobba heltid igen. Måste nog ha dom pengarna kanske om man ska kunna vara ledig i sommar. Vi hade tänkt oss ner till spanien i maj å då går det en massa semester dagar så då  har jag knappt några i sommar. Så då är det ju bara å ta tjänstledigt å då behövs det sparade PENGAR :)
jaja vi får se, måste ju som ha T som jobbar 80 % , fast det kanske hon vill, hehe :)

Barnen är friska å krya, peppar peppar :) Ovanligt friska har dom varit HELA hösten, så det är ju toppen.

Tog ner jullådorna i dag så man kan börja kolla lite vad som ska fram. Det är ju fasikens nästa helg som det ska upp :) MYYYYYYS :)

// M

Tid??

Ja när jag skaffade bloggen så tänkte jag : Jag kommer hinna skriva massor i den :S hm.... går ju flera dagar å så kommer jag på att jag inte skrivit :S
Ja men jag får skylla på jobbet och tre ungar och hemmet eller??
Jaja så är det...

I dag är det måndag och snön ligger fortfarande kvar , lovely :) Hoppas den får vara kvar nu men jag tvivlar, nån sa att det skulle bli varmare igen...
I går var vi då väldigt hurtiga, färdigklädda å ute 08.15, riktigt mys med snö :)
Sen åkte jag i väg å sålde lite saker på loppis på umåker, tjänade en slant (dock ingen stor ).
Men jag å tessan brukar kalla det "egentid" så det var trevligt att umgås medans vi sålde lite saker :)

På lördag ska vi lämna knoddarna hos farmor över natten ( tack farmor ) , å så sak jag å Johan på personalfest med hans jobb. Ska bli skoj!

Nu måste jag fundera på lite middag.
// Maria

Julklappar.

Rasmus satt tidigare i morse å tittade i sin lilla leksakskatalog.
Han kom på att han önskade sig tre saker:
¤ legoborg
¤ musses klubbhus tågbana
¤ Pyjamas ( jag har nämt att han behöver det )
Sen sa han : Legoborgen kommer inte att rymmas på mitt bord i mitt rum så jag önskar mitt ett större bord åxå, hehe :)
Så sen var han nöjd med sina 4 saker han önskar sig :)

Wilma gör nummer 2 på toaletten nu, UNDERBART!!

Rasmus och pappa har åkt till farfar i stan en sväng så det är bara jag å wilma hemma. Kom på att jag ville åka med henne ut till Tessan och Peder. Men då kom jag ju på att jag inte har nån bil ju :( Å det är lite väl långt att gå ut till fläse :S

// M

Grattis Emilia!

I dag har Emilia namnsdag, grattis gumman :D
Vill även säga grattis till Emil, hoppas du har det bra å att vi ses en vacker dag.
Nu ska vi till vännäsby :)
// M

Kvällsbus


Tack Eva!

I går var jag på en kaffe hos eva, alltid lika trevligt!
Wilma fick sig ett par coola brallor en  hals krage och en matchande mössa och så lånade jag en jacka för hon kan bara ha den nu en kortis :)
Hon blev så snygg i jackan till sina kamoflage täckisar ( åxå fått av Eva ) och sina super snygga kavat kängor ( Eva igen ) .
Ja jag får inte glömma halskragen, den hade hon åxå på sig idag till förskolan :)

Lyckades ju i morse att få henne att skiljas från sina Pontusstövlar, annars är det bara dom som hon vill ha på sig.
Mössa har vi åxå kämpat med, INGET knyt under hakan ska det vara minnsan. Å det som jag tycker är så bra för då sitter ju mössan där den ska. Men jag fick på en mössa iaf, med ett band som satt väldigt löst.
Min lilla ENVISA tös... mamma vann iaf striden i morse, hehe :)

Puss å gonatt
// M


Äntligen HELG :)

Sådär ja :) Nu var det äntligen helg igen, JIHA!!!!!! Vill aldrig mer jobba heltid, men man tappar ju en del pengar det är ju i å för sig sant... Men just nu är det värt det :)

Undrar vad man ska pyssla med i helgen, jo på söndag ska jag å Tessan stå på loppis på umåker. Det är nog det enda som  händer. Å så en massa mys så klart. :)
Återkommer..
// M

Vilopaus i svampskogen :)


Wilma plockar kantareller :)


jobb...

Nu jobbar johan 5 nätter, sååå boooring... Eller vardagarna går ju som bra då jobbar jag ju på dagarna när han sover..
Men det är ju helgen som är värst... Nu sover han ju inte så länge på dagarna som han kanske borde så vi hinner ju göra saker iaf.. Men det är helt klart bäst när han är ledig. Fast man ska väl inte klaga, ungarna har ett guldschema på förskolan :D Deras längsta dag är till 15.00, så för deras skull är det ju toppen med en nattarbetande pappa :)

Jobbade till 18.00 i går, hade wilma på jobbet en liten stund medans pappa, Emilia och Rasmus for på Rasmus Bamse gympa. Hon gillar å vara där, fast hon vill helst komma tidigt på morgon ( då när jag börjar 06.15 och johan jobbar å slutar 07.00 ) för då får man en hårdbrödmacka med smör hahaha :)

Ett tips på ett BRA barnprogram : Stanley, går på playhousedisney. Vet inte om det finns på nån annan kanal. Han har i af en bok, stora boken om allting heter den. Å jisses vad RAsmus har lärt sig saker. Till å med Emilia sa i går i bilen när Rasmus berättade något på vägen hem från farmor ( minns inte vad det var nu så klart )
- Alltså Gud vad smart Rasmus är! hehe, sötgumman!
Ska tilllägga att hon åxå är smart så klart :D
Ett tips iaf.

Wilma har gått från att sova med ETT gosedjur, hennes favvo gris.. till SJU gossedjur, det låter inte så många kanske men hon ryms ju fasikens snart inte där bland alla djur. Två av dom är då rätt stora, en är en sån där gul rödprickig sak från ikea å en annan stor är en kossa :) Å så sover hon ju fortfarande i spjälsängen å den är ju inte alltför stor heller... dags å byta säng så gossedjuren får plats :)
// M

Helgen snart över..

Att helgen ska gå så fort, å jag har ju dessutom lång helg alltid eftersom att jag har ledigt på fredagar.
I fredags vad gjorde vi då? Alltså minnet är inte bra...hm.... ja vi kan ju inte ha gjort något väldigt stort med tanke på att jag inte ens minns vad vi gjorde.
I går lördag var det Emilias dag :) Hon for på Leos Lekland med kompis Julia å pappsen. Väntan var lång från det hon vaknade kl 07.00 tills dom skulle hämta Julia kl 09.30
Rasmus var inte på bra humör för han ville ju åxå fara på Leos, svårt att förstå när man är 4 år att ibland så måste man får fara själv. Dessutom var det som en present till Emilia när hon fyllde år.
Han gav upp till slut å nöjde sig med att leka med mig å wilma :)

Wilma har fått för sig att hon heter minsann Elisabeth, eller hon heter ju Wilma Helena Elisabeth. Så när man säger något ( helst om det är något som hon gjort fel )
- Wilma heter inte Wilma, Wilma heter Elisabeth :D
Just nu har hon klätt ut sig till Pipps Långstrump å sitter å ser pippifilm i Emilias rum. Hon har nog aldrig sett den filmen så vi får väl se vad hon tycker.

Kan bli en tur till vännäsby senare, Emilia ska först på innebandy. Fast hon ville inte gå på den för det är så jobbigt å springa... hm... vad säger man.... känns som att man vill att dom ska röra på sig inte ge upp på en gång heller för att det är jobbigt. Man måste ju röra på sig i all sport, å röra på sig är ju så viktigt känns det som.
Ja PEPPA PEPPA PEPPA blir det :)
Ha en bra dag!
// M


Helg :)

Så var denna jobbvecka avklarad, den blev ju inte så lång :)
Jag är fortfarande lycklig för att min bihåla inte värker, jippie!

Lång dag på jobbet, sen P-möte två timmar :( Men det är alltid trevligt att träffa alla på mitt gamla jobb eftersom att vi har våra möten tillsammmans :)

Har sett på nytt läge, jag vill bosätta mig i en BILLIG lägenhet å spara en massa pengar å flytta till nått som verkligen tilltalar en. Men det blir väl tre år i en lägenhet, men det kan det ju vara värt. Vill man verkligen ha nått så får man pina sig lite å ha det som mål ETT NYTT HUS!!!! :D
Fast helst skulle jag vilja att det regnade ner en slant typ NU så jag fick sälja det här å köpa nått nytt NU :)
Finns ett hus i skellefteå som kanske skulle duga, sisådär 13 mille kostar det. Det är rätt fint :P
Eller det är sååååå coooolt, timmer hus. :D
Var jag riktigt riktigt riktigt RIK så skulle jag köpa det.
Bye bye // M

god morgon!

I dag är värken nästan borta :) tjoho!!!! Mina kurer kanske hjäpte i efterhand :D Hoppas bara att det inte är tillfälligt borta bara....
Vad händer idag, jobb å sen P-möte, blääää lång dag.....
Emilia var som rolig i går, hehe.
Hon kom från innebandyn i går.
- Maria vet du vad jag glömde hemma idag?
Jag tänkte liksom kanske, vattenflaskan eller glasögonen kanske?
- Näe innebandyklubban!!
Det är ju liksom den som huvudgrejen å ha med sig :D
Hon skrattade åt det själv åxå :)
måste fixa i ordning dom två yngre nu så vi hinner :)
// M


hosta hosta hosta

Nu var det dags för Rasmus hosta på riktigt :S Han har hostat lite sådär smått men nu satte det i gång rejält.... han ligger å hostar å hostar... huvva... har fått i han molipect nu så det kanske lugnar ner sig lite på en stund :)
Jobbat idag, tyckte som jag var rätt pigg i går men nu har det minnsan satt sig riktigt i bihålerna ( bara ena sidan ).... riktigt störigt vill jag lova...
Böja sig ner är inte å leka med :S å det gör man en del på jobbet, då dunkar hela huvet :S
Jag har då försökt med en massa knep
¤ haft en handuk på skallen å andats in en massa vattenånga
¤ druckit varmtvatten med citronskal i.
¤ Värmt med vetedyna ( eller vad det nu heter )
INGET funkade :(
Det är kanske doktorn man ska ringa till i morrn då.

Barnen hade en bra dag på förskolan, wilma hade då ingen " olyckspåse " med sig hem iaf, ett gott tecken på att utan blöja funkar även där :)
Rasmus hade sytt ett fint sykort med ett spöke på, tänk vad det värmer när dom visar hur duktiga dom varit :)
Jag slutade 16.30 idag å var ingen toppen pigg mamma när jag kom hem... rasmus ville leka massor å jag orkade inget idag... Men i morgon har jag lovat å leka med bilar å färjan som dom åker på till Finland :)
Tack för idag!
// M

Underbara pojke :)

Min käre son är ju för söööööt å hjälpsam :)
Efter middagen sitter lillasyster på toa å ropar : TÄUIIIIII ( Färdig!!! )
Min underbara son kommer å frågar: Ska jag torka henne?
Jag tror han menar torka henne efter hon tvättat sig efter middagen.
- Vad ska du torka frågar jag.
- Wilma, hon har kissat.
Så så blir det, wilma får torkning av sin storebror på 4 år :)
Alla nöjda å glada :D
// M


emilia hemma..

Äntligen är Emilia hemma hos oss igen, Rasmus och Wilma har väntat hela dagen :)
Så nu spelar dom fotboll där nere, hon är oftast med dom en stund innan hon gör det hon vill göra. Annars är det ju  mest kompisar som gäller för henne :)
Hon har nog saknat dom med ÄVEN om dom driver henne till vannsinne ibland. Det är inte lätt att vara 9 år å ha två småsyskon som avgudar en :P Men hon gör det bra!! Söt ungen :D
Blir en hemma dag i morgon åxå, wilma behöver en dag till å det gör jag med.. Vill inte komma till jobbet med snoret hängande, ser kanske inte så bra ut med tanke på att barnen ska hålla sig hemma när dom inte är 100%. Men jag räknar med att jobba på onsdag :)
Nu ner å spela lite med ungarna!
Lev å må!!!
// M


hemma idag..

Vi blev hemma idag från jobb och förskola..
Vi är inte så pigga än... snor och hosta....inge kul alls, men kanske det är bättre i morrn :)

Wilma är i stort sett torr på dagen :) Det är ju hur bra som helst, å nu springer hon inte lika ofta som i början å ska kissa. Höll på att bli galen i början, skulle kissa var femte minut... Men det var ju bara å härda ut å nu så funkar det jätte bra. Åker vi i väg eller går ut har hon fortfarande blöja.
MIn DUKTIGA prinsessa :D
// M

wilmamammamys

Rasmus och Johan har åkt till travet så det blir en eftermiddag med Wilma å en massa söndagsmys.
Inge piggare familj, så jag tror det blir att stanna hemma från jobb och förskola i morgon. Å jag som var ledig förra veckan i tre dagar... jaja vad gör man när man inte är pigg...

Tror vi kanske ska ta oss ut en stund i solen, man kan ju knappast bli sjukare av lite frisk luft :)

I morgon kommer Emilia till oss, det är höjdpunkten för Rasmus, han räknar hela tiden hur många dagar det är till Emilia kommer till oss igen :)
// M

söndag...

ja inte känner jag mig nå mycke bättre idag kan jag säga..... Men jag har proppat i mig lite alvedon så man ska överleva idag, johan är å jobbar så det är ju bara å bita i hop :)
Barnen uppe tidigt, så vi har redan ätit frukost å nu sitter dom och äter popcorn som jag poppat :) Lovade dom det i går, men dom var trötta så det passade bättre idag.
 
Wilma ropade tidigare : Wilma sitta bordet!!! Mamma svarar: Ja det blir bra, snörvel...
Gick sen ner å hittar henne sittande på vardagsbordet med sin popcornskål... jaja... när man bara svarar å inte riktigt lyssnar på vad dom säger så blir det som det blir.... Bara dom är vänner å relativt lugna så är mamma nöjd :D
Ska gå å slänga in en tvätt i maskinen så det minskar lite i högen. Å sen mysa  med barnen i soffan :D
// M

inte pigg....

Huvva vilken snuva man fått :S Alla i familjen hostar å snörvlar.... inge kul alls... å när det är helg å allt... bläää
Å så är det bara å vänta på¨magsjukan då :S Grannes pojke har det å vi var ju där i torsdags, får hoppas att det kanske inte smittar två dagar före man får det :)
Barnen vaknade 5.30 i morse, det börjar vara deras stiga upp tid nu förtiden.. Rasmus bänkar sig framför tv:n å väntar på att det ska börja barnprogram kl 06.00 ( det är han som vill vänta, för ligga i sängen vill han ju inte så klart ). Det är nog den där timmens fel som vi ställde tillbaka, 6.30 är ju betydligt bättre tid fast det åxå är tidigt kanske :S
Ja man får se det från den positiva sidan, man hinner med en massa med under dagen :) Vi var väl ute redan efter nio å lekte, lite kallt med sol var det ju :)
Sen blev det lite lunch å så bar det i väg ut till vännäsby till barnens farmor, där var åxå barnens farbror å kusiner. Tog lång tid innan dom började leka för det var länge sen dom sågs... Så när dom hade som allra roligast så var det ju dags å fara hem. Men vi får ta å träffas snart igen så dom får leka :)
Nu läggning av barnen!
// M

RSS 2.0