Nyårsafton!

Japp snart är det nytt år :)
I dag har jag varit på kaffe hos Eva, trevligt! Wilma skulle med, men hon satt mest å tjata om att fara hem... Men sen fick hon godis av Patrik så då slutade hon tjata ett tag iaf :D
Åkte hem vid ett för svärmor skulle komma förbi, så då blev det ÄNNU mer kaffe :)

Å nu så är svärfar här å ska äta nyårsmiddag med oss :) Är på lite bättre humör i dag iaf, kanske att Tessan och Peder med barn kommer förbi senare i kväll :) Det skulle vara trevligt :)

Ska kanske gå å duscha å klä upp sig lite, barnen ska åxå få sig lite finare kläder. Det är ju ändå nyår så lite fin måste man väl vara :)
Hoppas alla har en trevlig nyår!!!

Kramis
// M

ja där ser man..

nu har jag jobbat två dagar å då har jag inte hunnit skriva här... suck...
Ja vad har hänt sen skridskobanan i söndags då.. minnet är uselt som vanligt....


Rasmus och Hugo leker HELA dagarna. Idag när jag for på jobbet så åkte Johan och Wilma och hämtade Emilia hos hennes morfar i Hörnefors. Då tog Monica med sig Hugo och Rasmus till pulkbacken. Dom hade haft super skoj, fsat tefatet gick för fort sa Rasmus så han hade vurpat å slagit sig både här å där :S Det lät nog värre än vad det var när Rasmus berättade.


Skönt att ha hemma stortjejen igen :) Vi åkte på bolaget och Maxi efter jag slutat jobba kl 17.00 så det blev middag för barnen på The Big M :) Lämnade tillbaka en bamse tröja som Rasmus fick i julklapp som hur urtvättad som helst efter en tvätt ( känner mig riktigt bitter ) å så klart fanns det ju inga kvar :( Jaja, hittade iaf ett par URCOOLA shorts till wilma som hon ska få ha i morgon med leggings under :)


Emilia fick vänta HELA dagen på att få öppna sina klappar. Tyckte att alla i familjen skulle vara med, hon blev iaf super nöjd med allt hon fick. Helst highschool musical sakerna, hon lyste som en solstråle :)

I kväll har jag och Johan spelat bingolotto, hahahahaha :) Lite å göra kallas det, vi vann INGENTING. Var riktigt nära en shoppning resa till USA värd 75.0000 kr, de ni det hade varit nått :) :) :) :) 

I morgon är det nyårsafton, känns som att det kvittar vad vi gör... kan lika gärna äta fiskbullar till middag.... Vi har ingen att umgås med så blääääää vad boring..... Vad hände med att träffas å ha trevligt på nyår?????????
Skitsamma sånt är livet..... Ha så kul ni som ska umgås med vänner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jag är LITE bitter faktiskt, inte för att det gör så mycke... Men det hade varit trevligt att umgås med nån iaf ? Nån som vill komma å äta oxfile?? Vi har MASSOR :P

Kram på er!!

// M


Skridskoåkning

I dag bar det i väg till skridskobanan med Hugo å mamma Monica. Rasmus var en riktig hejjare på att åka, ja inte åka kanske men ta sig framåt utan att ramla :) Å vilket tålamod alltså, det brukar han inte ha i vanliga fall utan skriker rakt ut när det inte går som han vill :S Så det var VÄLDIGT kul att se när han bara klev upp när han hade ramlat :D
Mamma stolt så klart, han kan bara han vill :) GULLUNGE :D
Det känns toppen att Hugo med familj ska flytta hit, dom leker ju sååå bra med varandra :)

Nu på eftermiddagen har vi haft besök av våra kompisar Tessan och Peder å deras barn Jonna och Nellie. Vi hade lite julafton med paket och fika :)
Rasmus fick cars memory , två tavlor med cars och en börs med cars. Super fint :)
Wilma fick en hello kitty mjukis dress ( ROSA ), hello kitty halsband och ett hello kittty memory. Super fint det med :)
Eftersom att båda gillar dessa figurer så var det klockrena julklappar. TACK TACK!

// M

Uttråkad...

guuuuud så tråkigt när johan jobbar...bläääää....
Men nu är det då sista natten iaf :)

Har som ingen energi till att hitta på en massa saker med barnen själv heller... I går blev kaffe hos eva iaf, eller var de i går, ja du ser man vet fasikens inte ens vilken dag man gör vad :S
I dag for vi ut till Barnens fröken å fick oss fika, MUMS!! Sen lite skoteråkning för barnen, jag som då vet hur man ska klä sig när man ska vara ute hade bara strumpbyxor på mig.. KLANT!!!  Det gick bra, har ju världens varmaste nyaste jacka som jag fick av älskling i julklapp :)
En titt på hästarna å sen bar det i väg å titta på KOSSORNA, det gillade Rasmus och Wilma :) Jag var mest rädd, dom är ju GIGANTISKA å så fick dom nått frispel ( kossorna ute ) å började tok springa i väg i en stor flock... huvva... jag tänkte mest på TÄNK om dom springer mot oss genom stängslet... ja men jag är ju lite paranoid som sagt var hahahaha
Fatta när en ko kissa och bajsar, JISES det låter ju som ett skyfall utan dess like hahahaha.

Rasmus har lekt med sin bästis Hugo i kväll, å dom ska flytta hit i slutet på jan eller till stan. Men iaf hur kul som helst, dom leker verkligen sååå underbart tillsammans. Jag gillar mamma Monica åxå, hon e cool :P
Så då kan vi ses å dricka kaffe å killarna får leka, NICE :)
Så i morgon ska vi i väg å åka skridskor tillsammans :)

// M

Blåöga

Så här ser man ut när det efter ett strömavbrott :S





Lillgumman ramlade rakt in i en hylla när vi var hos min faster och en propp gick... Det blev mörkt så Wilma såg inte vart hon gick. Tur det tog brevid ögat iaf.. Lillsötis..

// M

Blöjan

var torr i går när Wilma vaknade :) Hoppas det håller i sig :)
// M

Annandag Jul

Gud så trött jag var i morse, gick ju inte å la mig speciellt tidigt i går som jag lovat mig själv :S Jaja det var ju bara upp hurta när johan kom hem från jobbet.

Vad ska man göra resten av dagen då??? Johan och Rasmus har farit på travet å blir väl borta ett par timmar. Ska fundera ut nån plan, blir lätt rastlös när man är hemma å ledig.
Men jag har iaf en tvätt å hänga, så det kan jag ju ju göra först iaf :)
// M


En underbar

JULAFTON hade vi i går :)
Vi klev upp när J kom hem från jobbet. Skönt att dom sov till 07.00 iaf :)
Rasmus och Wilma rusade ner för att se om tomten lämnat något paket till dom på natten.
Å det fanns ju inte bara ett paket att öppna :) Vilken lycka att se dom sååå GLADA :)




Rasmus öppnar sitt paket med lego.



Hade byggt i hop en del saker åt honom eftersom att det var MASSOR med lego i paketet :)



Wilma öppnar sitt paket.



Sötis håller upp å visar sin My little ponny film.



världens sötaste nissar :)
Efter lite paket öppning så blev det en massa lek medans vi väntade på pappa som skulle vakna så vi kunde åka och äta lunch hos FARFAR. På med fiin kläderna.



Alltid ett julkort vid julgranen på julafton. Det är ett måste. Fick jullunch hos svärfar innan vi åkte ut
till vännäsby till FARMOR. Så skönt att äntligen vara på plats för en mysig dag med en massa god mat, julklappar och en massa myyyys :)



Det blev ju som vanligt en lång väntan som det ska vara på julafton. Kalle anka var då inte Rasmus och Wilma intresserad av utan blev sååå sura när jag kom skuttande å bytte kanal å skulle se kalle... Så det blev att byta tillbaka till
PLAY HOUSE DISNEY :) Jag fick se på lilltv:n i sovrummet :(


 
I väntan på maten :) Rasmus redo att hugga i på gravad lax, det är det enda han gillar på julbordet. Men han är ju inte som alla andra när det gäller mat, hehe :)
Vi fick en massa GOOOOD mat :) Tack * farmor *



Efter maten kom äntligen TOMTEN :) Sofia, barnens faster som är 10 år ville så gärna vara tomte. Det fixade hon sååå bra. Hade världens inlevelse, hostade å kraxade för tomten var lite hostig efter allt springande i trappan :) Å tomten var 104 år hahahaha :) Sötsofia :)
Det var iaf en VÄLDIGT trevlig julafton, barnen fick en massa paket som dom var sååå glada för. Blev en massa lek efter tomtens besök. En show fick vi åxå se med sång å musik.
Kvällen avslutade vi med att se lite film, eller det var jag som såg film. ALLA andra sov i soffan, hahahaha :) Ett trött gäng efter en lååång dag :)
Ja johan han åkte ju å jobbade å vi stannande kvar över natten.

I dag har vi hunnit med ett besök hos min Faster och hennes man som bor ute i Beck. Fick en massa goooood mat.
Alltid trevligt att vara ute på landet :)
Nu ska jag nog ta och lägga mig :)
Gonatt på er!
// M

GOD JUL!!!

Nu är det julafton :)
Nu blir det sängen så man orkar i morgon :)
Kram till alla!

// M

ÄNTLIGEN

kan man sitta ner å ta det lugnt en stund :)
Denna dag har varit stressig...
Skulle till stan 9.30 tog dock en liten sovmorgon å vaknade 8.30 så det blev stressigt redan ffrån morgon :S
Hämtade T nästan i tid iaf :) Vi gick en sväng tillsammans inne i staden, eller egentilgen var vi i olika affärer hela tiden, men men. Fick mig en myys julkram å så for jag i väg till barnens hus, det var som inte bara jag på stan kan man ju lugnt säga :S Hann med strömpilen åxå :)
Men jag hann allt iaf så nu känner jag bara lugnet, UNDERBART!!!
Fast det blev som många klappar under granen fast jag tycker att vi budget handlat i år, har inte alls gått så mycke pengar. Men jag har ju barit duktig å samlat på mig under hösten dom gånger jag hittat saker till FYNDPRISER :D Så ska jag göra nästa år åxå.

Det ska bli så mysigt i morgon, först åker vi på jullunch hos svärfar å sen bär det i väg ut till vännäsby till svärmor. Jag längtar :) Jag å barnen stannar över natten medans J åker hem å jobbar. Så får han hämta oss när han vaknat. Då är detr nästa anhalt, ska ut till Bäck till min faster å hennes karl å äta :) Men jag älskar att vara där ute på landet. såå myysigt :) Hoppas man får ta en skoter tur :P Får se till att hinna dit innan det blir mörkt.

Rasmus har varit lugnare idag, han har verkligen haft ett par riktigt DÅLIGA dagar :S Varit som trotsig tonåring, huvva vad jobbigt det varit. Hoppas det bara haft med julens alla spänningar att göra å att det bara blir bättre nu :)

                                                                                     Rasmus & Wilma
                                                                                               Mina
                                                                                          Underbara
                                                                                             Skatter
                                                                                                

Nyklippt

Varit hos min underbara vän Tessan å klippt Wilmas hår, blev toppen fint. Tur man har sååå snälla vänner som ställer upp som frisör :) TACK!!!
Fick mig lite kaffe å lite godis MUMS :) Har gått ner 1 kilo utan att jag gjort nått specillt, så kan det gärna få fortsätta :)

I morgon blir det stan å trängas med alla andra som ska göra sina sista julklapps inköp :S Men måste man så måste man. Det är inte så mycke kvar så det tar nog inte så lång tid skulle jag tro.

// M

Nyfiken

det är vad jag är :D J är på stan å shoppar klappar till mig, hur ska jag klara mig till julafton :S Jag är ju sååå nyfiken av mig så det finns inte :)
Längar tills jag får öppna dom :D
// M

JAAAA

äntligen har det kommit lite JUL snö, såååå underbart fint det blev ute :) Det var i å för sig TUNG snö att skotta tidigt i morse men idag var det värt det iaf :) Nu är det lite roligare att vara ute, barnen ville ut på en gång i snön.



I går var jag och fick mig lite fika å kaffe hon min underbara arbetskamrat T , det var myys att få sitta å surra lite med varandra. Det var som länge sen sist :) Tack gumman för en trevlig kväll!! (L)

// M

gnäll gnäll gnäll gnäll

alltså det är inte LÄTT att vara mamma.... Vad man än gör så är det BARA gnäll, orkar inte höra den gnäll rösten mer idag.. å dagen har bara börjat....
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

4 dagar

kvar till julafton, det ska bli såå myyysigt. Jag å barnen åker till svärmor redan på tisdagkväll. J jobbar ju hela julen så det blir mysigare att vara ute i vännäsby på julaftonsmorgon, ån att bara sitta å vänta på att J ska vakna. då får han sov aut åxå kanske :)
Idag fick barnen paket av tomten istället för en upplevelse, jag hade idetorka :S Min tanke var ju att vi skulle till pulkbacken å åka lite. Trodde ju liksom att det skulle finnas lite snö i dec, men så fel jag hade :S
Rasmus fick sig en ny tröja, Emilia och Wilma fick tunika med leggings. Lika dessutom, dom blev sååå fiiiina :)
Emilia har nog aldrig varit så snabb på att klä sig på morgon som idag, tog väl ca en minut bara :) Men  hon är ju den åldern när kläder börjar vara kul :)

Vi har klätt granen i kväll, är som gulligt när barn klär, alla kulor hamnar på samma ställe :) Tog ett litet kort på barnen framför granen. Men på bilden ser man typ inte en enda kula :S Hahaha. Å det var ju som vanligt inte LÄTT att ta ett kort på tre stycken å få till det bra. Men man ser ju deras nya fina kläder iaf :)
Ha en bra kväll!!!



                                         * Älskar *

det tar aldrig slut...

dessa sjukdomar :S Nu hostar wilma en massa, jag förstod det när jag lovade att jobba i morgon på min lediga dag. Ja låter hon så här i morgon så vet jag inte vad jag gör :( Johan får väl vara vaken HELA dagen fast han jobbat. Eller kanske farfar kan komma å va en stund så han får vila eller nått.

Dom var iaf lyckliga över att få gå på förskolan idag, wilma hade käkat tre portioner julmat. Dom måste ju tro att barnen inte får nån mat hemma :S Hahaha.

// M

bättre

mås det i stugan :D
Inge mera bajs på 48 timmar och lite mindre hosta så i morrn blir det förskola :) Rasmus blev lite putt när han fick veta att det bara är i morgon på valen å sen lov i 3 veckor. Kan förstå han , dom har ju varit där bara 3 dagar på 3 veckor.
Men så är det, nu är mamma ledig så då vill mamma ha sina knoddar hemma :)

Fast idag har Rasmus varit billig :S Jises vad han gått an, vet inte vad det varit idag... Kan bero på för mycke hemma kanske, fast den bästa platsen ska väl vara hemma med familjen eller?

En vecka till julafton!!!!!!!!!!!! ojoj, det är bäst att börja snabba sig lite med alla bestyr.. å inte har jag postat alla julkort heller, så sorry alla som får sina efter jul då :S Bättre sent än aldrig.

Wilma som sagt att hon vill ha en Hello kitty dockvagn i julklapp har minsann ångrat sig. Men hon blir nog glad iaf tror jag, eftersom att hon diggar Hello kitty :)
Bäst å slänga sig i sängen så man orkar jobba i morrn.
GONATT!

// M

sjuklingar

är dom två minsta här hemma...
Förra natten var inte kul, Rasmus som hostade hela tiden och Wilma som bajsade ner hela sig och sängen :S Huvva alltså, blev duschning å byte i sängen. Hon var inte det minsta bekymrad utan la sig å sov efter allt stohej :)
Så i morrn blir det hemma med vab igen, kris på jobbet i morgon med två vikarier. Jag åker dit å stänger iaf så ingen annan behöver ta på sig det iaf :)
Nu sova
// M

lilla prinsen

hostar HELA tiden... vet inte vad man ska göra för att det ska bli bättre... han har fått hostmedicin å den hjälper ju ingenting... huvva... blir nog en sömnlösnatt...
// M

jahapp

nu hostar Rasmus som en tok :S Så det blir väl att han får vara hemma i morgon då från förskolan, det känns som att dom inte har varit där mycke de senaste veckorna. Eller han får väl följa med johan å jobba kanske.


Tagit fram lite mer julpynt idag, nu fattas bara granen. Men vi har inga ljus till den ännu för jag upptäckte ju att vi slängde dom sist för dom var trasig. Eller jag minns då inte det, men johan säger att dom är slängda. Så vi kan ju inte pynta granen förrens vi köpt nya ljus. Men den står i tv-rummet redo för pyntning :)


Emilia har kommit å dom har lekt massor tillsammans alla tre nu på eftermiddagen. Kul å se att dom saknat varandra :)

Nu for hon till en kompis :)

Nu ska jag skriva önskelista med Rasmus ( lite sent men det hinner nog till tomten iaf :) )

// M


Glömt igen

Jag är ju kass på att skriva här känner jag, det är för mycke i huvet nu kring jul kanske....
Vad har hänt alla dagar jag missat att skriva då???? Kommer inte i håg allt...

 Lucia firade vi hemma hos Tessan och Peder.
Åt till sammans och sen gjorde jag och tessan en massa julkort, det var himla kul att göra dom själv. Så till nästa år ska jag ha samlat på mig en massa material så jag har eget :) Tack snälla T för att jag fick använda alla dina fina saker.
Rasmus tillverkade två helt själv, ett till mormor och morfar och ett till Valen. Johan var lite flitig åxå å gjorde några kort :)
Det var riktigt trevligt, så vi sa att vi ska träffas nästa år å köra en repris :)
Lite vin slank det åxå ner, mums! Fick hämtning av farfar, det var snällt. Barnen hann somna där men somnade om direkt vi kom hem så det var skönt.
I går var det gympa avslutning för rassa, men han var så trött och frusen så  han somnade på eftermiddagen och ville inte alls fara när han vaknade så vi skippade det :( Lite tråkigt tyckte jag då som mamma, det var ju hans FÖRSTA julavslutning , men inget att göra åt... Huvudsaken är att han var nöjd!

Idag har vi ledig dag, jag jobbade ju min lediga dag i fredags så jag fick ledigt idag. Vi for till Valen å gav dom lite skumtomtar att mumsa på :) Wilma hann göra en jultomte åxå, men det får vi hem på torsdag skulle jag tro när vi går på julledigt :)

Snart kommer Emilia till oss, det ska bli skoj. Vi har inte klätt granen än så då hinner hon vara med på det. Julen kommer hon att fira hon sin mamma så vi blir utan henne i år :( Men nästa år är det våran tur igen :)
Nu måste jag städa lite medans man har lite tid över.
// M
          


Luciatåg

I dag var det dags för uteluciatåg på barnen förskola, MYYYYYYYS!!!
Dom var så otroligt söta när dom sjöng, Wilma körde till å med en liten dans till " nu tändas tusen juleljus " :)
Sen blev det lite fika ute i kylan, pepparkaka å lussebulle.

Slutade 13.00 i dag så jag skulle kunna vara med på firandet så i morgon får jag ta igen det :S 6.30-18.00 blir det att jobba :S Jaja, jag har ju valt det själv men vad gör man inte för sina barn : ) Det får det vara värt!

Nu är det inte många dagar kvar att jobba, BARA 5 dagar :) jippie!!!!! Sen blir det en MASSA ledigt över julen sååå härligt!!
Hoppas bara att det kommer mer snö så man kan vara ute å leka en massa.
Detta väder är ju inte kul...

Imorgon ska Wilma hälsa på hemma hos sin fröken, hon ska hämta henne när hon slutar. Wilma vill ju så gärna flytta dit så nu får hon ju känna på hur det är att bo där :) Hehehe :)
Nu blir det lite lek med barnen. Hörs!
// M


hemma

Wilma har varit lite febrig så jag blev hemma i går och idag. Kanske var tur att jag var hemma i går md tanke på att huset skulle städas inför husvisningen :) Jag städade verkligen sååååå noga å gissa hur måmga som kom visningen?????
NOLL NOLL NOLL NOLL NOLL :(
Ja men nu har vi ju rent hemma iaf, hahahahahahahaha :)
Å så fick vi inte lägenheten som vi ville ha heller, hade varit kul att bo under E & P men men , det var kanske lika bra nu när INGEN kom å titta på huset.
Får hoppas att nån pensionär kan flytta från alla dessa fyror som dom ockuperar på solskenet. Nu var jag taskig, men det känns som att det är lite stort för dom å att kanske nån stackarns barnfamilj som kan få en sån i stället :)

Idag ska jag hinna umgås med barnen, det hann jag inte i går. Jag bara städade ju, så jag var ingen toppen mamma i går :S
// M


Rasmus och Emilia


Wilma bakar


Pepparkaksbak :)

I dag blev det papparkaksbak för hela slanten :) Det var såå mys, å så doftar det så gott :)
Det blev dock inga mängder med tanke på hur tjocka pepparkakor barnen gjorde. Men jag gillar när dom är lite mjuka å inte så tunna :)
// M

Stolt kille!!


tandlös

Nu så var det äntligen gjort :)
Jag drog ut rasmus lösa tand idag, det sa bara plopp så var den borta. han har sett rätt kul ut de senaste dagarna. Tanden har som fladdrat när han pratat, hahaha :) Så nu ligger den i ett glas å väntar på tandfeen som ska komma i natt, men det är så illa att det är slut på guldtior :S Jag får be till gud att Rasmus sover tills kl sju när johan kommer hem :)
Jag får väl lägga dit en femhundring eller nått ( typ det enda jag har i börsen )... kan ju inte lägga dit en massa en kronor heller. Det ska ju vara en guldpeng har Rasmus sagt.

Dagens roliga :
Mamma kan du mäta mig på den där svarta bågen?
(Rasmus ville väga sig på vågen)

Myst hela förmiddagen med barnen, jag vi var en sväng ner på samhälle åxå. Tomten från spanien hade skickat ett paket som vi hämtade ut :)
Åkte med min farmor till stan på eftermiddagen, hon skulle köpa julklappar till våra barn :)
Blev mycket fina saker, kan bero på att jag var med å kunde peka på vad hon skulle köpa, hehe :)
I morgon blir det film på morgon ( tomten har lämnat ett paket ) sen blir det pepparkaksbak för hela slanten. Jag har ju kommit på att vi ska göra nått tillsammans i stället för en massa små paket varje dag fram tills julafton :)
Emilia ville dock att tomten skulle ge oss en dag på badhuset, men hon blir nog nöjd med lite pepparkaksbak åxå :)
Näe nu blir det sängen!
// M


Då var den här då..

Den inte alls så roliga sjukdomen har fallit på våran lott :(
MAGSJUKA :S
Rasmus var piggelin när han lämnades 7.30, piggelin vid frukost 8.00
Strax efter nio ringer telen på jobbet, lilleman har kräkts på kyrkis :(
Men det måste varit den lindrigaste magsjuka jag skådat, när jag kommer hem halv fem så stutsar han runt här hemma pigg som en mört. Käkar dessutom potatis och fiskbullar :) Men man ska väl inte ropa hej ännu, kan ju återkomma om man har otur.
Får hoppas att vi andra klarar oss. Emilia hade ju haft det i helgen så hon kanske är skonad :) Nog om det!

Hoppas hoppas hoppas att vi får lägenheten på solskenet :) Men jag tvivlar...
Hus visning på måndag, hoppas MÅNGA kommer då :)
// M


11 arbetsdagar

Bara 11 dar kvar nu, sen blir man ledig i 10 dagar, ska bli så skönt med lång ledigt över julen :)
Å barnen blir ledig ännu längre, den 18 dec går dom på julledigt och börjar igen den 8 jan :) Oj vad jag ska njuta av att vara med min familj. MYYYYYYS!!!

I morgon kommer Emilia tillbaka, skulle kommit idag men hon hade haft magsjuka så hon fick vara hemma idag hos mamma. Kan ju vara klokt så kanske vi klarar oss med tanke på att man kan bli smittat upp till 48 timmar efter man slutat med kräkningar :( Huvva, hoppas vi slipper sånt nu före julen och framförallt under julen.

På onsdag ska wilma tydligen hälsa på sin fröker på förskolan, kanske det räcker så behöver hon inte flytta dit som egentligen är hennes stora plan just nu...

Rasmus bästa kompis från stockholm är äntligen här, dom har lekt i kväll. Så roligt att dom håller i hop fast det är länge mellan gångerna som dom ses :) Sötkillarna :D

Nu duscha
// M


RSS 2.0